Global-e

Het belang van een goede antivirus oplossing

Goed nadenken over welke websites je bezoekt, welke programma’s je installeert en welke e-mails legitiem zijn, voorkomt een heleboel ellende. In dit blogbericht van René van Seeters lees je dat je naast je gezonde verstand, ook nog steeds een goede antivirus oplossing nodig hebt..

Hackers en verspreiders van virussen maken steeds vaker gebruik van zogeheten “Zero-day exploits”, dit zijn beveiligingslekken in het besturingssysteem. Wanneer een beveiligingslek bekend is, kan een hacker met bijvoorbeeld een stukje programma code van Windows, binnen dringen in het systeem. Om dit tegen te houden zijn er gelukkig elke maand Windows Updates, waarbij deze lekken worden gedicht.

Het probleem is echter de tijdsperiode tussen het gevonden beveiligingslek en de update om dit lek te dichten. Vaak is er een tijdsperiode tussen het moment dat een ‘exploit’ bekend wordt gemaakt, tot het moment dat er een ‘patch’ beschikbaar is via Windows Updates. Gedurende deze periode, ben je als gebruiker kwetsbaar voor de gevaren die voortkomen uit de ‘exploits’.

Wat kun je nu doen om ook tijdens deze periode veilig te zijn? Zorg voor een antivirus pakket wat voorzien is van de nieuwste updates. Op deze manier zal het antivirus pakket in actie komen, wanneer een virus probeert het systeem te hacken, middels een nog niet gedicht beveiligingslek.

Wil jij nu meer informatie over virusbeveiliging? Neem dan snel contact met ons op!