Global-e

Bent u up-to-date?

Een vraag die u ongetwijfeld vele malen voorgeschoteld krijgt. Sterker nog u hoeft het zich niet af te vragen, want een nieuwe update heeft zich al weer aangemeld. Computers, mobiele telefoons, overal waar software bij komt kijken, zal er aan moeten geloven..

Het “up-to-date” houden van programma’s en operating systemen is al bijna een dagelijkse bezigheid. Een interessant feitje: sinds 2003 heeft Microsoft al “Patch Tuesday” ingevoerd. Op deze dag worden de maandelijkse beveiligingsupdates voor Windows en andere Microsoft producten uitgegeven. Vele anderen zijn gevolgd in het update geweld, zoals Adobe Acrobat Reader, Oracle Java, Anti-virusproducten en webbrowsers zoals Chrome en Firefox. Het zijn niet alleen beveiligingsissues, maar ook wijzigingen, verbeteringen of cosmetische aanpassingen.

Geen enkel apparaat ontkomt er aan, want ook uw tv, mobiele telefoon, tablet, laptop, auto, enzovoort moeten regelmatig updates verwerken. De Apps op je tablet en smartphone halen met hun updates al de nodige Megabytes naar binnen. Maar goed dat er 3G en 4G netwerken zijn met landelijke dekking en vele Wifi Access points.

Kun je de updates nu niet uitvoeren?  Dat kan, maar ondanks dat je ze weg klikt, zullen ze binnen “no time” weer verschijnen met de vraag ze uit te voeren. Ook wordt er wel eens geen keuze mogelijkheid aangeboden en worden de updates automatisch geïnstalleerd. Ondanks alle tijd die er stiekem in kan gaan zitten en eventuele problemen die een update met zich mee kan brengen, is het eigenlijk geen optie om updates niet uit te voeren. Beveiliging en privacy zijn zaken die goed geregeld moeten zijn. Tijdens het online bankieren wil je toch geen pottenkijkers hebben of erger, personen die met je bankgegevens aan de haal gaan. Voortdurend moeten er aanpassingen worden verricht om gegevens af te schermen.

Het zal dus niet meer weg te denken zijn, maar wel steeds verder op de achtergrond worden doorgevoerd, waardoor je er nog nauwelijks iets van zal merken. Hoogstens valt je een andere “look” van je applicatie op of beschik je over een aantal extra functionaliteiten. Stilstand is nu eenmaal achteruitgang, dus wees up-to-date!

Heb je hier vragen over? Neem contact met ons op.