Global-e

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen…

Alle bewustwordingscampagnes ten spijt, klikt één op de vijf mensen nog steeds op linkjes in phishing-mailtjes. Dat melden onlangs de beveiligingsbedrijven Fox-IT en Motiv. Dit zijn organisaties die vaak tests uitvoeren bij bedrijven, om te kijken hoe alert medewerkers zijn. Reden ook voor de overheid om voor de zesde keer op rij een campagne te starten, om mensen zichzelf beter te laten beschermen op internet.
In een video van Microsoft, krijg je tips waar je op moet letten. Scroll naar beneden voor de video!

Ook een bedrijf als Microsoft deelt graag tips om je tegen cyberdreigingen te beschermen; in onze blog van juni jl. deelden we al een eBook inzake Social Engineering.

Cyberdreigingen worden steeds geavanceerder: bescherming van je bedrijf is daarom een must.
Medewerkers (de gebruikers) zijn je eerste verdedigingslinie. Voordat ze toegang krijgen tot waardevolle data, moeten hun identiteiten worden geverifieerd en beveiligd. Dat is een essentieel onderdeel van je beveiligingsstrategie.

In de video “Tips om je identiteit te beveiligen tegen cyberdreigingen” van het Microsoft Cyber Defense Operations Center leer je wat de vijf belangrijkste dingen zijn die gebruikers zelf kunnen doen, om identiteitsdiefstal te voorkomen:

  1. Opsporen en vermijden van oplichting via social engineering.
  2. Waakzaam zijn voor pogingen tot phishing.
  3. Opletten bij het delen van vertrouwelijke, persoonlijke informatie.
  4. Niet automatisch e-mails vertrouwen van mensen die je kent.
  5. Regelmatig je beveiligingssoftware bij (laten) werken.

Ben je benieuwd naar de video? Bekijk deze hier!