Global-e

Microsoft weer ‘hip and happening’ met Windows 10

Met mijn 24 levensjaren heb ik de ontwikkeling van Microsoft Windows vanaf Windows 95 live kunnen meemaken. Laten we eens even een moment nemen om terug te denken aan de tijd dat je thuis zo’n prachtige witte.. excuus.. prachtige gele computer kast had staan met daarin een super hippe floppy drive en zo’n enorme beeldbuis monitor. Telkens als je de computer wilde starten kon je rustig een kop koffie halen, maar als je dan eenmaal terug was kon het echt beginnen. Tijd om het internet op te gaan! O wacht.. eerst even een inbelverbinding maken via het telefoon modem.. *denk je even het legendarische inbelgeluid in* en je zit weer helemaal in die tijd van vroeger!

Hoe ver zijn we gekomen als je de tijd van Windows 95 vergelijkt met het heden en Windows 10. Alles is snel, hip en strak vormgegeven en de computers zelf zijn steeds kleiner en moderner geworden. Tegenwoordig zijn er zelfs computers op een USB-stick die je in een monitor prikt en klaar, werken maar. Maar ook zaken zoals internet zijn als het ware vanzelfsprekend geworden. Tegenwoordig heb je overal wel Wi-Fi internet beschikbaar en spelen nieuwe apparaten en besturingssystemen hier steeds beter op in.

Windows 10 is enorm populair en het marktaandeel groeit erg snel. Van alle besturingssystemen die op dit moment bestaan staat Windows 10 op een keurige 2e plaats na het nog altijd zeer populaire Windows 7 en laat het alle andere Windows en Apple versies achter zich. En dat na nog geen jaar verkrijgbaar te zijn…

We kennen allemaal de verhalen over Windows Vista, waar men niet echt tevreden over was. Of de verhalen over Windows 8.1, waarmee Microsoft dit nog eens dunnetjes over deed.
Windows 10 was dan ook weer een flinke stap de goede richting in met o.a: een gestroomlijnde interface, nieuwe mogelijkheden op het gebied van cross-platform compatibiliteit met o.a. Microsoft accounts, randapparatuur en social media.
Maar vooral.. de startknop! Deze startknop heeft nogal wat stof doen opwaaien, maar we zijn met z’n allen toch vooral heel blij dat deze knop weer terug is.

Met Windows 10 hebben we ook meteen de laatste echte genummerde versie van Windows.
Er komt namelijk géén Windows 11 of Windows 12. In plaats daarvan heeft Microsoft aangekondigd jaarlijks met een aantal updates te komen en op die manier een altijd vooruitstrevend en vernieuwend besturingssysteem aan te bieden.

Terugkijkend op de ontwikkeling van Windows in mijn 24 levensjaren zijn we echt enorm ver gekomen, en wat ben ik nieuwsgierig naar de toekomst!!

PS: wil je mee gaan met de tijd van tegenwoordig? 😉 Onze experts kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden van Microsoft Azure, een schaalbare cloud oplossing voor big data.
Neem contact op met:
Marcel Siep – m.siep@global-e.nl  –  0161-88 88 65
René Hensing – r.hensing@global-e.nl –  0161-88 88 00
Stijn van Dijck – s.van.dijck@global-e.nl  –  0161-88 88 73