Global-e

Teamwork door Office 365?

Onlangs las ik een artikel op de Office Blog van Microsoft. En laat ik daar dan nu net een blog over willen schrijven! Microsoft voegt een ‘Planner’ toe aan Office 365, zodat het makkelijker is om teamwork te structureren en om meer gedaan te krijgen. Wat houdt deze planner nu eigenlijk in?

Uiteraard beschikt Microsoft ook over een blog, speciaal gericht op Office: blogs.office.com. Zo las ik hier dat Microsoft een nieuwe planningstool heeft toegevoegd in Office365. Met de ‘Planner-tool’ is het mogelijk om de status van projecten en discussies bij te houden. Vooral handig als je met meer personen samenwerkt in verschillende projecten!

Alle gebruikers die beschikken over een Office 365 E1 tot E5-licentie, een Business Essentials-, Premium-, of Education-licentie, zien vanzelf de tool verschijnen. Waar zie je de planner?

De ‘planner tegel’ verschijnt naast de ‘tegels’ van alle andere programma’s:

Microsoft Planner in Office 365
De planner is een combinatie van een digital whiteboard met kaartjes waarop de status van projecten en discussies kan worden bijgehouden. Voor organisaties die hun workflow nog altijd organiseren in Excel kan deze toevoeging een makkelijke overgang vormen naar een nieuwe werkwijze.

De app is in staat gegevens uit te wisselen met andere toepassingen in de Office suite, zoals met Outlook. Met de tool kunnen teams snel en makkelijk werk verdelen en toewijzen aan de groepsleden, kunnen externe gebruikers ook betrokken worden in de projecten en kan alles geraadpleegd worden via apps voor Android, iOS en Windows.

De uitrol duurt naar verwachting enkele weken en zal binnenkort voor alle gelicentiëerde gebruikers beschikbaar zijn. Wil je nu al meer zien van deze planner? Bekijk dan deze korte YouTube film!

Wil je weten of Office 365 voor jouw bedrijf interessant kan zijn? Global-e kan je volledig ondersteunen in de implementatie van Office 365. Overal aan de slag met Word, Excel en Powerpoint. Lees meer op onze productpagina Office 365 of neem direct contact op met één van onze experts: