Global-e

Wat is two-factor authenticatie?

Two-factor authenticatie is een extra beveiliging van uw accounts, naast de standaard beveiliging: het gebruik van wachtwoorden. In dit blogbericht leg ik het kort uit.

Wat is two-factor authenticatie?
Stel uw wachtwoord is gehackt, dan kan deze hacker inloggen op uw account op een andere computer. Tenzij u gebruik maakt van ’two-factor authenticatie’. Als op een onbekend apparaat (bijvoorbeeld een smartphone of laptop) wordt ingelogd op uw account, waar nog niet eerder op is ingelogd, dan wordt er gevraagd om een code. Deze code ontvangt u alleen op uw telefoon. Zonder deze code, kunt u niet inloggen. Zo is uw account na bekendmaking van het wachtwoord nog steeds niet toegankelijk. Een stappenplan wat u meteen kunt toepassen indien u beschikt over een Gmail account vindt u hier.

Tips voor een goed wachtwoordenbeleid
Verschillende medewerkers van Global-e hebben in twee eerdere blogberichten handige tips gedeeld. Samengevat kunt u in deze blogberichten lezen dat:

  • U uw accounts kunt controleren op een mogelijke hack,
  • U gebruik dient te maken van verschillende, complexe wachtwoorden,
  • U uw wachtwoorden regelmatig moet veranderen,
  • U uw wachtwoorden veilig kunt opslaan op LastPass en / of KeePass,

Vanaf nu bent u ook bekend met de extra beveiligingsmaatregel ’two-factor authenticatie’.

En, last but not least, deel je wachtwoord niet zomaar. Indien een wachtwoord op een verkeerde plek komt, is er sprake van een datalek. Naast een mogelijke hack, wilt u een datalek met de komende AVG wetgeving vast en zeker voorkomen.

Benieuwd naar de andere blogberichten? Lees ze hier: