Global-e

Weer een reden om over te stappen naar Office 365

Vorige maand stopte de ondersteuning vanuit Microsoft voor Microsoft Exchange Server 2007. Op 10 oktober dit jaar verloopt ook de uitgebreide ondersteuning op Microsoft Office 2007.

Wat betekent dit precies?
Als de uitgebreide ondersteuning stopt, dan ontvang je na deze datum geen beveiligingsupdates meer. Zeker in het tijdperk van ransomware uitbraken en andere cyber risico’s, is het belangrijk om te zorgen voor een veilig systeem. Hoe los je dit op?

Organisaties die gebruik maken van de Microsoft Exchange Server 2007 kunnen kiezen; óf investeren in een nieuwe Exchange Server, óf overstappen op het nieuwe platform van Office 365. Deze laatste oplossing is te verkrijgen in een abonnementenvorm en is compleet flexibel in te zetten. Bij Global-e is het zelfs mogelijk om per maand up-, en down- te graden.

Office 365
Veel van onze klanten maakten reeds de overstap van Microsoft Exchange naar Office 365. Microsoft heeft hierin twee opties:

(1) Exchange Online,

(2) de upgrade naar de Business Essentials van Office 365.

De business editie bevat naast e-mail, agenda en contactpersonen ook 1TB cloud opslag. Daarnaast bevat deze business editie de Office licenties zoals Outlook, Word, Excel en Powerpoint, voor een scherp bedrag per maand. Onze klanten kiezen vaak voor Office 365 inclusief het Office pakket voor Outlook, Word, Excel en Powerpoint. Het is dan mogelijk om e-mail in de cloud en/of op je lokale mailclient uit te lezen, zowel op Mac als op Windows.

Andere applicatie op de exchange server
Een veel gehoorde vraag van onze klanten is: “Wat betekent de overstap naar Office 365 voor de rest van mijn programma’s, welke nu via de Exchange server worden benaderd?”  Dit kan bijvoorbeeld een boekhoudprogramma, een ERP/CRM pakket of andere software zijn.

Een terechte vraag, deze programma’s moeten uiteraard beschikbaar blijven voor jouw organisatie. De verschuiving in de markt leert dat deze software steeds vaker in de cloud wordt aangeboden. De Exchange server kan dan ook naar de cloud.
Om te weten of het mogelijk is om over te stappen, is het zaak om te informeren bij softwareleveranciers of zij het boekhoudprogramma of de ERP/CRM pakketten ook in de cloud aanbieden.

Office 365 is flexibeler en kostenefficiënt vaak de beste optie
Bij een overstap naar Office 365 is géén grote investering nodig. Ook zijn de aantallen per maand flexibel af te nemen.

Daarentegen vraagt een nieuwe Exchange server wel om een serieuze investering. Naast deze investering, ben je voor de bijbehorende updates en kosten voor het beheer al snel ruim een uur per maand kwijt.
Bij het merendeel van onze klanten is dit een simpele rekensom, mits voor de overige applicaties geen server op locatie benodigd is.

Graag adviseren wij je in de mogelijkheden voor jouw organisatie, rekening houdend met beide opties.

Neem direct contact op met één van onze experts:
–    Stijn van Dijck – s.van.dijck@global-e.nl – 0161-888 873
–    René Hensing – r.hensing@global-e.nl – 0161-888 800
–    Marcel Siep – m.siep@global-e.nl – 0161-888 865