Global-e

Wereld Back-up Dag, nee het is geen grapje…

Vandaag, 31 maart, is het World Backup Day. Waar staan jouw familiefoto’s, video’s en belangrijke documenten als je computer niet meer aan gaat? Of als je je telefoon kwijt raakt? Goed om minimaal één keer per jaar even goed bij stil te staan!

Zelf heb ik er ook mee te maken gehad. Een draaiende laptop gleed van mijn schoot af.. Vervolgens ging deze niet meer aan. Enorm zonde. Foto’s van een vakantie in Parijs in 2009, foto’s van een vakantie in Turkije in 2007 en gelukkig maar een paar familiefoto’s.. Ik dacht dat ik die netjes extern had opgeslagen, maar helaas kon ik ze nergens meer terugvinden.

Maar ik blijf positief, de herinneringen blijven wel bestaan! Tijdens onze vakantie in Parijs werd het lente. We logeerden in een simpel hotel maar met op de hoek, zoals vooraf te lezen was in de recensies, een heerlijk Frans bakkertje. Hier kon je heerlijk ontbijten tussen de Parijzenaren. Luxe croissants, heerlijke koffiebroodjes (rouleau café?), cappuccino’s en warme chocomel. Ga je naar Parijs en wil je ook zo’n lekker ontbijt? Ga naar Pâtisserie Poncet & Co op het volgende adres: 27 Rue Friant, 75014 Paris. Uiteraard misten we toch onze foto’s van Parijs, maar lang leve de IKEA, zij verkopen ‘lente in Parijs’, wat exact dezelfde sfeer uitstraalt van toen wij in 2009 in de lente in Parijs waren.

Om niet teveel af te dwalen in dit blogbericht… (misschien waan je je al in Parijs..), het is dus enorm zonde als je jouw belangrijke documenten door een stommiteit kwijt raakt. Sla ze vandaag op, op een externe veilige locatie, ook wel bekend als een ‘back-up’.. En je hoeft nooit naar de IKEA voor ‘lente in Parijs’!