Global-e

Zet uw data in de cloud

Waar staat uw data? Staat dit op eigen hardware op uw kantoor? Lees in dat geval even verder.

Alle data staat op eigen hardware, veilig bij u op kantoor
Het lijkt de veiligste methode. Maar, als alle data alleen op de hardware op uw kantoor staat en deze hardware valt uit, dan staat uw bedrijf stil. De defecte hardware moet vervangen worden en voor deze vervanging is medewerking van een leverancier, koerier en engineer nodig. Het kan dus zomaar zijn dat uw bedrijf een hele dag, of erger, meerdere dagen haar activiteiten niet voort kan zetten met een enorme kostenderving als gevolg. Dit wilt u uiteraard te allen tijde voorkomen. Hoe doet u dit?

Zet uw data veilig in de cloud
De cloud is een breed begrip. Is het wel veilig? Waar staat ‘mijn’ data? Het zijn legitieme vragen. Het antwoord daarop is: ja het is veilig mits u de juiste maatregelen treft. Ook is aan te tonen waar uw data terecht komt. Als uw data in de cloud staat is dat niet per se definitief. U kunt dit altijd terugdraaien.

Global-e biedt een breed scala aan diensten die bijdragen aan een betere continuïteit van uw bedrijfsprocessen. U kunt denken aan:

Back-up
Er zijn bij Global-e twee smaken te verkrijgen. Backup365 voor Office 365 en Acronis Back-up Cloud voor uw server en andere lokale data. Met een back-up zijn uw data en de momentopname van uw ICT gewaarborgd, ook wel ‘system state’ genoemd.  Bij uitval van diensten is de back-up terug te zetten zodat u uw activiteiten weer kunt hervatten. Houd wel rekening met een downtime.
De tijdspanne van uw downtime heeft te maken met:

  • De bandbreedte van uw internetverbinding;
  • De back-uplocatie en;
  • De hoeveelheid data die teruggezet moet worden.

Redundantie
Uiteraard is het mogelijk om downtime tot een minimum te beperken door uw omgeving in tweevoud uit te voeren. Hoe werkt dit? Valt de ene omgeving uit, dan neemt de andere het (meteen) over. Denk aan bijvoorbeeld een tweede server op een andere locatie, al dan niet op Cloud24You; de cloudomgeving van Global-e. Gewoon in Rijen.

Back-up is daarnaast nog steeds benodigd. Wanneer de redundantie faalt beschikt u met een back-up nog steeds over een vangnet.

Geheel over naar de cloud
Voor de best mogelijke bereikbaarheid en continuïteit verdient het de aanbeveling om uw omgeving volledig onder te brengen in de Cloud, mits uw applicaties dit toelaten.
Cloud24You biedt een volledige Windowservaring waarin uw medewerkers ‘gewoon’ kunnen werken zoals ze gewend zijn, maar dan volledig in de cloud. Global-e zorgt voor het onderhoud, de continuïteit en veiligheid van het onderliggende platform. Een alternatief is om volledig over te gaan naar Office 365, de productiviteitsoplossing (in de cloud) van Microsoft.

Let op! Ook voor volledige cloudomgevingen is een adequate back-up belangrijk!

Wilt u uw bedrijfscontinuïteit beter waarborgen? Neem dan contact op met uw accountmanager en vraag naar de mogelijkheden.