30 jaar Global-e ICT solutions!

In 1988, het jaar waarin het Nederlandse elftal Europees kampioen is geworden, opende Global-e (toen nog Hapers Bedrijfsorganisatie) in oktober zijn deuren. Het computerlandschap zag er toen heel anders uit. Men werkte toen op beige pc’s met ‘dikke’ beeldschermen waarop Windows 2.1 Of MS-DOS draaide. Bestanden werden toen uitgewisseld met floppy’s. Het internet zoals we het nu kennen bestond toen nog niet. Het is bijna niet meer voor te stellen!

Ad Hapers is Hapers Bedrijfsorganisatie gestart omdat toen al duidelijk was dat ICT een waardevol middel is om de bedrijfsdoelstellingen te behalen. Vanaf dat moment is Hapers Bedrijfsorganisatie bedrijven in de regio gaan helpen om ICT op een goede en efficiƫnte manier te implementeren. Al snel groeide de organisatie en was er meer mankracht benodigd.

Na een aantal jaar is de bedrijfsnaam gewijzigd naar Hapers Automatisering & Organisatie (A&O). Verschillende initiatieven zagen vervolgens het levenslicht waaronder opleidingen voor Internet Explorer en Microsoft Office. Ook is internetprovider Globe Internet opgericht om bedrijven in de regio te kunnen voorzien van een internetconnectie. Toen nog via, de inmiddels klassieke, inbelmodems.

In 1998 verhuisde de organisatie naar het huidige adres in Gilze. Vervolgens fuseerde in 2001 Globe Internet en Hapers A&O in het huidige Global-e ICT solutions, toen nog met een blauw-rood logo.

De eerste echte clouddienst die Global-e toen lanceerde was Online-Office, een verre voorloper van onder andere Microsoft Office 365. In 2005 breidde Global-e het portfolio uit met Global-T (een telefoniedienst) waardoor Global-e naast ICT-dienstverlener en internetprovider ook een telecomprovider werd (en nog steeds is). De opkomst van de cloud en de marktbehoefte voor gespecialiseerde diensten zoals co-locatie en connectiviteit hebben in 2009 geleid tot de oprichting van Global-e Datacenter.

Tegenwoordig biedt Global-e dus een breed scala gespecialiseerde diensten aan op het gebied van Cloud, Voice en Infrastructure, aangevuld met de diensten van het Datacenter, waardoor Global-e in staat is om kleine en grote bedrijven uit alle branches te bedienen.

De toekomst

Global-e is continu bezig met innoveren en zichzelf opnieuw uit te vinden. Hierdoor is Global-e al 30 jaar relevant in de meest beweeglijke branche die er bestaat. Global-e gaat natuurlijk voor nog eens 30 jaar, er staan daarom mooie ontwikkelingen op de planning waarover we u binnenkort kunnen informeren.

Bedankt voor de samenwerking dusver!

30 jaar Global-e