Global-e deelt een beknopte AVG checklist

Vanaf 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Graag delen wij met u een beknopte AVG checklist – toegespitst op ICT. Zo kunt u bepalen welke zaken opgepakt moeten worden voor een optimale voorbereiding.

Beknopte AVG checklist van Global-e. Zorg ervoor dat:

  1. Uw computersystemen voorzien zijn van antivirus- en antimalware-oplossingen.
  2. Er sprake is van regelmatig onderhoud en installatie van de nieuwste software updates.
  3. Taken en verantwoordelijkheden van de medewerkers zijn vastgelegd, zodat de systeembeheerder deze rechten op de juiste manier kan instellen.
  4. Uw website beveiligd is doormiddel van een SSL-certificaat. Dit is vereist als u gebruik maakt van bijvoorbeeld een contactformulier op uw website. Deze gegevens moeten versleuteld worden verstuurd.
  5. U gebruik maakt van een wachtwoordenbeleid, waarbij wachtwoorden periodiek aangepast dienen te worden met een bepaalde mate van complexiteit.
  6. Indien u gebruik maakt van WiFi op uw kantoor, u een gescheiden netwerk gebruikt voor uw bezoekers.
  7. Shadow-IT verboden wordt. Dit houdt in dat medewerkers geen eigen hard- of software mogen gebruiken, zoals eigen dropbox-accounts of USB-sticks ter ondersteuning van hun werk.
  8. Oude apparatuur zoals computers, tablets en smartphones correct worden afgevoerd. Verwijder altijd eerst alle data van deze apparatuur!

Global-e kan u hier als uw dienstverlener natuurlijk mee helpen. Wij staan graag voor u klaar.

Meer weten?
Kijk op onze website voor meer achtergrondinformatie over de AVG.

Heeft u ondersteuning nodig voor het optimaliseren van uw ICT-omgeving, zodat u beter bent voorbereid op de AVG?
Neem in dat geval contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. In een persoonlijk gesprek nemen wij, geheel vrijblijvend, een uitgebreide AVG checklist met u door. Het eerste gesprek met tips – toegespitst op uw ICT omgeving – is kosteloos.

Ja, ik maak een afspraak!