Office 365 en Microsoft Azure, overal in de cloud

Werken in de cloud èn opslag in de cloud

Europa’s grootste producent van statafels en stoelen, Mebu BV, benaderde ons met de vraag voor vernieuwing van de server. Na overleg is gekozen voor werken in de cloud èn opslag in de cloud.

Er is gekozen voor meerdere Office 365 licenties, met een combinatie van Microsoft Azure voor de opslag van documenten in de cloud. Wat kan je hier nu eigenlijk mee?

Office 365 licenties
Met Office 365 werk je in de cloud op Outlook voor je mail, agenda en contactpersonen. Ook werk je in de cloud op OneDrive, Word, Excel, OneNote en Powerpoint. Wanneer je dit mobiel wilt bij werken, dan pak je je smartphone en werk je je presentaties en rapporten in Word, Excel en Powerpoint bij in een app. Overal kan je bij de documenten, overal kan je aan de slag. Daarnaast beschik je over gekoppelde apps zoals SharePoint en Skype for Business. Dit maakt het samenwerken met collega’s nog makkelijker.
Voor Mebu was dit zeker interessant, ondanks een aanstaande verhuizing konden zij overal bij alle documenten.

Microsoft Azure
En waarom koos Mebu ook voor Microsoft Azure? Met Azure is het mogelijk om documenten veilig op te slaan in de cloud. Het is een voordelige en betrouwbare cloud back-up opslag en het zorgt dat alle belangrijke documenten op de fileserver van Mebu worden opgeslagen, ook als men zich buiten het pand bevindt. Daarnaast bevat Azure kant-en-klare sjablonen en verschillende hulpprogramma’s voor een IT-professional.

Wil je meer weten over Office 365 en Azure, en wat Global-e voor je kan betekenen?

Neem direct contact op met één van onze experts: