Pas op voor CryptoLocker, want uw data is goud waard!

Hadden we vorig jaar te maken met het agressieve computervirus Locky, nu is CryptoLocker zich als een lopend vuurtje aan het verspreiden.

Gedupeerden krijgen een e-mail met de vraag om een factuur van een bekend bedrijf te betalen. In het algemeen zou het dan gaan om een openstaande rekening. Als de factuur – vaak een gewoon Word-document – geopend wordt, begint het virus bestanden op de computer te versleutelen. Wie dat proces wil omkeren, moet losgeld betalen.

Maar of het nu CryptoLocker is of een andere manier van cybercriminaliteit, één ding is zeker: we zullen moeten omgaan met dit soort bedreigingen. Om de kans op gegevensverlies door besmetting met malware zo klein mogelijk te houden, is het volgende van groot belang:

  • draag zorg voor regelmatige back-ups
  • up-to-date antivirus software
  • up-to-date besturingssysteem en software

Voorkomen is beter dan genezen
Wij verzoeken u dit bericht ook binnen uw organisatie rond te sturen, want deze problemen voorkomen is natuurlijk altijd de beste optie.

Onze collega René van Seeters geeft u in zijn blog meer tips over het voorkomen van Ransomware.
Mocht u toch problemen ervaren, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons Support Team: Peter, Mark en Germain zullen u dan snel verder helpen.